Soki/ passaty/ przeciery pomidorowe

 Sezon pomidorowy w pełni;)

U nas teraz królują

soki/ passaty/ przeciery pomidorowe .
Przepis dla zabieganych:
Umyte pomidory wyciskamy w wyciskarce wolnoobrotowej.
Wyciśnięty miąższ podgrzewamy na wolnym ogniu redukując (zagęszczając). Dodajemy sól - 1łyżeczka na 1 kg pomidorów.
Gorący przelewamy do wyparzonych słoików.
Odstawiamy do góry dnem;)
Idealny do picia, smoothie, jako baza do zup, sosów, dań różnorodnych;)
Wystarczy rosół, przecier domowy i już mamy super zupę 😉

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Dostawa 7'8 .07 2023r ( piątek/ sobota)

Cennik i oferta Zielonego Zakątka;)

Przedświąteczna dostawa 17-18.12 . 2022r.